Als er één ding is waar we niet over te klagen hebben, is dat het weer van de voorbije weken. De lente is het in het land en dat wil zeggen: lekker veel vitamine D voor je lichaam. Het ideale moment dus om je sportkleren aan te trekken en naar buiten te gaan. Maar ben je dat lopen en fietsen wat beu? Ik geef je enkele tips!

Trekking of hiking 

Ik hoor je al denken: dat is toch exact hetzelfde als gewoon gaan wandelen? Neen, dat is niet waar. Bij hiken verplaats je je ook van punt A naar punt B meer het is gewoon een heel stuk zwaarder dan gewoon wandelen. Je kan best een echte trail zoeken, ergens in een bos of in een heuvelachtig landschap waar je dus niet alleen moet wandelen op geasfalteerde wegen. 

Als ik vakanties plan, zorg ik er altijd voor dat er in de buurt van mijn verblijfplaats leuke hike-tochten zijn. Er is niks zo leuk en intens als een berg op wandelen, nat in het zweet, met de top nog niet in zicht. De satisfaction als je bovenkomt is dan zo groot.

Je hebt er niet heel veel voor nodig, alleen zijn goede wandelschoenen en een rugzak met wat eten en drinken wel aan te raden. Het voordeel is: het is intensief, maar niet te belastend voor je lichaam én je ontdekt nieuwe plekken. 

Trail run

Ook trail run is niet hetzelfde als gewoon gaan hardlopen. Simpel gesproken is trailrunning lopen over paadjes. Een vorm van lopen dus, maar in oneindig veel varianten wat betreft de route ervan. Je kan in bergen lopen, in bossen met wat hoogteverschil, door riviertjes, door rotsachtig gebied en door modderige plassen. Een echte uitdaging voor liefhebbers van joggen. 

Laat je niet ontmoedigen als je eraan begint want het tempo ligt sowieso lager dan als je op de weg zou gaan lopen. Kijk dus niet continu op je sportwatch om je snelheid te checken, dan kan heel demotiverend werken. Het leukste aan traill running vind ik zelf dat je op ongelofelijk mooie plekken kan gaan lopen (ja, ook in België) en het geeft een echte adrenaline kick. 

Ultimate Frisbee

Zin om toch iets met een paar vrienden te doen? En je bent de tennisbaan en het voetbalveld wat beu? Dan heb ik een leuke vervanger gevonden! Ultimate Frisbee. Het neemt mij meteen terug naar mijn tienerjaren, tijdens de middag op school. Frisbee is een wervelende teamsport, gespeeld in gemengde teams en zonder scheidsrechter. De velden waar je op speelt kan je markeren met ‘eindzones’ waarbinnen de frisbee gevangen moet worden om te scoren. Omdat er met de frisbee niet mag worden gelopen moet het aanvallende team voortdurend in beweging blijven om vrij te komen. 

Het is een heel snelle, maar vooral ook heel leuke sport. Je verbrandt er enorm veel calorieën mee zonder dat je het doorhebt! I know, veel beter wordt het niet.

Dansen

Doe eens gek. Zet wat leuke muziek op en laat je helemaal gaan in het zonnetje. Je vangt vitamine D op, je maakt endorfines vrij door de goede muziek en de beweging én je verbrandt er nog eens calorieën mee. 

Om je even dat extra duwtje in de rug te geven (mocht dat nodig zijn): met een uurtje dansen verbrand je 370 calorieën. 

Er zijn natuurlijk nog oneindig veel sporten die je buiten kan doen. Ik kan het je alleen maar aanraden! De zon en frisse lucht is goed voor je mentale gezondheid en de beweging helpt je dan weer om in shape te geraken. Win-win dus. 

Je houd misschien ook van...

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *