Sport

9 liedjes om op te sporten

Zoals jullie allemaal weten zijn dit moeilijke tijden voor iedereen, maar aan de andere kant is het de perfecte moment om aan je summer body te werken! De eerste stap is moeilijk, maar daar heb ik iets op gevonden.

Ik maak het je gemakkelijk en geef je de 9 beste liedjes om dat extra duwtje in de rug te krijgen. Let’s pimp that playlist!

Ochtendlopen: Burn – Ellie Goulding
De titel dekt het allemaal! We moeten die calorieën verbranden. Dit is het perfecte liedje voor je ochtendloopje en daarmee je dag op gang te brengen.

Aerobic: Call On Me – Eric Prydz
Zoek het gewoon op YouTube en daar is je workout! De videoclip is een aerobic-training en als je de meisjes ziet die het laten gebeuren in de video, moet dat je een extra stimulans geven om jezelf te pushen.

Fietsen: Everlong – Foo Fighters
Ik hou ervan om te fietsen als de zon op mijn gezicht schijnt. Het perfecte liedje voor een intensieve fietstocht is een opbeurend, hardrock liedje om die benen op gang te houden. Dit nummer geeft je een extra stimulans.


Springtouwen: I Love It- Icona Pop
Geen betere manier om wat overtollige vetjes te verbranden dan je springtouw van onder het stof te halen. Dit nummer is zwaar om op te springen, maar als je de 3 minuten tot het einde afmaakt, zal je uitgeput maar voldaan zijn.

Functionele training: Fysical – Dua Lipa
Ik ben een grote Dua Lipa-fan. Haar nummer is ‘Physical‘ en om iedereen te helpen heeft ze een gloednieuwe videoclip versie gemaakt: een functionele training! Volg gewoon haar sexy bewegingen en je zult in een mum van tijd in vorm zijn, beloofd!

Boksen: Gonna Fly Now – Themesong Rocky
Geen beter nummer om een bokstraining te doen dan het themalied van DE boksfilm aller tijden: Gonna Fly Now van (zoals jullie allemaal weten) Rocky. Je kunt schakelen tussen een jab, een cross, een hook en een uppercut.

Push ups, squats, plank en/of crunches: Flower – Moby
Als je het liedje hoort, klinkt het als ‘Bring Sally Up‘. Eigenlijk is het ‘Green Sally Up,’  maar vergeet dat maar even (mama appelsap for the win). Dit nummer is perfect om je belangrijkste spiergroepen te trainen. Als Moby ‘Bring Sally Up’ zingt, duw je je omhoog, sta je op om later voor een squat naar beneden te gaan, zet je je handen op de grond in plaats van je ellebogen in een plank of ga je in een crunch. Als hij ‘Bring Sally Down’ zingt, doe dan het tegenovergestelde. Vertrouw me: het is moeilijk maar doenbaar als je de oefening op jouw niveau doet.


Skeeleren: Lose Yourself – Eminem
Dit is het perfecte liedje voor je sprint tijdens het schaatsen. Eminem houdt je hartslag op peil en helpt je de calorieën te verbranden die je de afgelopen dagen tijdens het bingewatching hebt opgedaan!

Dansen
In deze moeilijke tijden is het belangrijk om je endorfine op gang te houden. Hou het dus simpel: dans gewoon! Wanneer dan ook, waar dan ook, op welk liedje dan ook. Kies je favoriete danstrack en laat je gaan. Ik zet dan al even ‘I Gotta Feeling’ van de Black Eyed Peas op en ga me even laten gaan.

Wees veilig en train your ass off!

Je houd misschien ook van...

2 reacties

 1. Nils Perreman

  Bedankt Nasrien,

  Ik denk dat ik dat eens ga proberen.
  Bedankt voor je tips.
  Groetjes Nils

  1. Graag gedaan! Veel plezier ermee!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *