Hoe ik ook de lucht die ik inadem gezonder maakte

Begin dit jaar maakte ik een switch in m’n hoofd. Eentje om beter voor mezelf te zorgen op zowel fysiek als mentaal vlak. Allerlei onderzoeken deden me dan ook veel beter voelen. Sinds ik me ‘herboren’ voel, ben ik toch nog steeds op zoek naar nieuwe technieken en producten om mijn leven steeds aangenamer en gezonder te maken. Zo stuitte ik op luchtreinigers. Wat zijn ze? Wat doen ze? En waarom zou je ze in godsnaam in huis halen?

Kort door de bocht, onze lucht is door ons eigen toedoen vervuild, daar kunnen we niet om heen. Daarbovenop komt, of het nu lente, zomer, herfst of winter is dat ik best veel last heb van allergieën en ook heb ik 4 (fantastische) huisdieren rondlopen die geregeld een ‘natte-hond-geurtje’ met zich meedragen. Ik ben heel actief en sport veel binnenshuis, dus ik wil gezuiverde lucht inademen. Omwille van al deze redenen besloot ik om zo’n luchtreiniger een kans te geven en haalde ik een AirPurifier van Cado in huis. Het kon maar eens positief uitdraaien, toch?

Blijf in uw kot? Ik dacht het niet…

We kunnen het al bijna niet meer aanhoren maar door de Coronacrisis moesten we in ons kot blijven. MAAR wist je dat de luchtkwaliteit in je huis tot wel 30 keer slechter kan zijn dan de luchtkwaliteit buiten? Zotjes, toch?

Akkoord, ook buiten zitten er vieze beestjes in de lucht. Denk maar aan uitlaatgassen en vervuiling van fabrieken en dergelijke, maar toen ik begon me wat meer begon in de lezen over gezonde lucht en ontdekte hoeveel gorigheid er in je huis rondvliegt, viel ik stijl achterover.

Wist je bijvoorbeeld dat de meeste schoonmaakmiddelen schadelijk zijn voor je gezondheid? En dat huisdieren er misschien proper kunnen uitzien, maar dat ze een hele hoop onzuiverheden met zich meedragen die ze dan met veel plezier achterlaten in je huis? Dat heel ons huis boordevol zit met fijnstofdeeltjes door huisstofmijt, bacteriën, virussen (ahum, actueel much?), schimmels en zelfs huidschilfers? Ieuw.

Ook al zijn we deze zomer goed getrakteerd op het zonnetje en hebben we meermaals kunnen ‘wijnen’ op ons terras, moeten we ook wel even eerlijk toegeven dat Belgen echte ‘binnenhokkers’ zijn. Daarom is het voor al die thuisblijvers heel belangrijk om eens te kijken naar de luchtkwaliteit in huis.

Wat doet dat ding?

Nu ik me fysiek en mentaal veel beter voel, wil ik dat natuurlijk ook zo houden en daarom leek het me een goed idee om de lucht die ik dagelijks inadem ook eens aan te pakken. Daarom haalde ik een luchtreiniger in huis.

Maar wat doet dat ding nu eigenlijk?

Een luchtreiniger haalt stof en andere schadelijke stoffen uit de lucht: bacteriën, schimmels, pollen, huisstofmijt, tabaksrook, micro-organismen, hondenhaar en virussen. En ook dat laatste is iets dat me over de streep trok om het toch even te proberen.

Ikzelf ben geen risicopatiënt voor het Covid-19 virus, maar anderen in mijn omgeving wel.

Al deze dingen worden dus uit de lucht gehaald door de luchtreiniger, de lucht gaat door de filters heen, en de schone lucht wordt weer de ruimte ingeblazen. Op die manier kan je dus schonere en gezondere lucht inademen.

De test

Ik haalde een witte ‘LEAF 120’ van CADO in huis. Een mega trendy ding dat meteen goed blende in mijn interieur. Dat was toch wel al mooi meegenomen. Laat ons eerlijk zijn, als dat zo’n afzichtelijk ding zou zijn dan wordt niemand daar vrolijk van.

Het idee van die AirPurifier is: je zet het aan en laat het zijn werk doen. No shit Sherlock…

Als de ledlampjes blauw kleuren is er niks aan de hand, als ze groen worden, moet je je stilaan zorgen beginnen te maken, worden ze geel? Run for you life.

Eigenlijk was ik aangenaam verrast dat de AirPurifier in eerste instantie blauw kleurde. Ik had net heel het huis gekuist en verlucht, én de pollen waren toen ook nog niet zo actief.

MAAR, toen ik de open haard een half uurtje later aanstak, was het gedaan met lachen. Al heel snel kleurde de AirPurifier groen, en daarna geel. Een eyeopener dus.

Ook als ik kook en de dampkap staat niet aan, of ik heb de tijd niet om frequent te kuisen, en zeker als die vuile pollen in het rond beginnen te vliegen, laat dat knappe ding me weten dat het tijd is om hem (of haar, wat je wil) zijn werk te laten doen.

Conclusie: tevreden klant hier!

Nog even de voordelen op een rijtje:

  • Zuivere lucht, ideaal voor allergie- of astmapatiënten
  • Ook bacteriën en virussen worden uit de lucht gehaald
  • Je huis ruikt niet meer muf
  • Bye bye pollen! 
  • Meer concentratie en dus ook meer prestatie

Een cadeautje van Cado

Kortom: voor mij is die AirPurifier van Cado een echte lifesaver geweest tijdens de ergste allergie opstoten en het geeft me een geruster hart in heel deze Corona pandemie.

Als jij ook overtuigt ben, dan heb ik nog een cadeautje voor jou.

Met de kortingscode Nasrien20 krijg je 20% korting op alle AirPurifiers van Cado die je hier kan vinden. Thank me later!

Gun jezelf en je gezondheid een pleziertje zou ik zeggen. Zeker in deze tijden.

Geef een reactie